"Гениалната приятелка" се завръща с нов сезон в HBO GO

"Гениалната приятелка – новото фамилно име“ се завръща за любителите на игралната историята на Елена и Лила, базирана на едноименната бестселърова поредица на италианската писателка Елена Феранте.

Вижте трейлъра на новия сезон:

Лила, най-добрата приятелка на Елена Греко, изчезва безследно и Елена започва да пише историята на 60-годишното им приятелство. Разказът започва през 50-те години и се развива на фона на опасностите, дебнещи по ъглите на улиците на Неапол.

Втори сезон на "Гениалната приятелка“ започва оттам, където е приключил първият – Лила и Елена са на 16. Той проследява историята на двете момичета от втория роман на Феранте - "Новото фамилно име“. Лила тъкмо се е омъжила, но смята, че е изгубила идентичността си, след като е приела името на съпруга си. Елена е примерна ученичка, но на сватбеното тържество на Лила си дава сметка, че не е щастлива нито в средата си, нито извън нея. По време на ваканция в Иския двете срещат стария си приятел от училище Нино Сараторе, който вече е обещаващ студент. Случайната среща променя отношенията има завинаги, като ги разделя и насочва в коренно различни посоки. Лила става продавач-консултант в магазин за елегантни обувки в Неапол, собственост на влиятелната фамилия Солара. Елена продължава образованието си и е на път да напусне града и да постъпи в Университета на Пиза.

Всички епизоди от първи сезон са налични за гледане в HBO GO. Новият сезон се състои от 8 епизода, всеки от по 60 минути. По две нови серии, ще бъдат достъпни всеки следващ вторник.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види