Снимка: Freepik

Денят, в който хората се отказват от новогодишните обещания, наближава

Повечето хора са склонни да се откажат от новогодишните си обещания на 19 януари, установиха специалисти на фитнес апликацията Страва.

Волята на толкова много хора се изчерпва именно на този ден, че специалистите на Страва го наричат "Ден на отказващите се".

За анализа си екипът е използвал 98,3 милиона отчета за тренировки в приложението.

"Милиони започват новата година с най-добри намерения и като пресяхме данните от нашата общност се надяваме да ви помогнем да преминете през пречките, пред които всички сме изправени през януари" - каза Гарет Милс от екипа.

"Известно е, че хората, които тренират в група, го правят с 10 процента по-дълго и стигат с 21 процента по-далече. Ключът да се премине през януари, е човек да си постави цел. Когато си поставят цел, 88 процента от тичащите още тренират след шест месеца" - добави той.

Ако новогодишното ви обещание е да поддържате по-добра форма, е много полезно през уикенда да ставате по същото време, като през работните дни. Така лесно се получава необходимият допълнителен час.

Ако сте решили да не преяждате, е добре да се замислите с какво се подкрепяте между храненията. "Много малко хора преяждат с протеини, плодове и зеленчуци", обръща внимание диетоложката Черил Литгоу. 

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види