Снимка: Hannah Wei

Шест неща, за които никога да не търсите информация в Google

Никой не ни познава толкова добре, колкото Google. Гениалната търсачка е мястото, където споделяме най-личните си въпроси и тайни предпочитания. И все пак има теми, за които е по-добре да не се ровим в дебрите на интернет пространството.

Google не е вашият доктор

Спрете да се самодиагностицирате. Медицинското образование не случайно трае минимум 7 години. Точка.

Google не е вашият съветник при безпокойство

Търсачката ще ви върне обратно точно това, което й подавате. "Колко дълъг трябва да е нормалният пенис?"

Google е доносник

Дори да включите функцията "инкогнито", историята на търсенията ви продължава да бъде достъпна за търсачката. Имайте предвид, че ако търсите информация за това как да си забъркате нитроглицерин, то Google почти сигурно ще ви докладва.

Google е "съкровищница" от отвратителни снимки

Предупреждаваме, че ако напишете в търсачката в категория "снимки" едно от нещата по-долу, то със сигурност ще ви прилошее. Изпробвайте "Deglovе", "Blue waffle" или "Lemon party" и ще се натъкнете на класики в жанра, а "NSFW" вече излиза извън всякакви граници.

Google по същество е Звездата на смъртта

Ако влезете в Google и напишете Google, ще превъртите интернета.

Google е хранилище за учудващо голямо количество публична информация за самите ВАС

Напишете в търсачката името или имейла си и ще видите всички възможни места, където публично са ги обявявали. Обезпокоително, нали? Дори да помолите Google да ви "забрави", няма да мине много преди някой уебсайт, на който сте дали имейла си, да започне отново да разпространява електронната си поща в мрежата – също като пандемия. Дори и да включите функцията "инкогнито".

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види