Кандидатът за президент Джордж У. Буш като мажоретка на академията "Филипс" в университета "Андовър", училищен архив 1964 г. 

Странни факти, които никога не сте знаели за американските президенти

Зъбите на Джордж Вашингтон всъщност не са направени от дърво. По-лошо - изкуствените протези на един от най-богатите американски президенти са изградени от животински кости и човешки зъби, част от които се предполага, че са били на робите, живяли по онова време.

Томас Джеферсън е изобретателят на въртящия стол, на който е седял, когато е подписвал Декларацията за независимост на Америка.

Джеймс Монро е последният американски президент, на който никога няма да видите реална снимка. Той умира през 1831 г., пет години след появата на първите фотографии, но тогава фотозаснемането все още не е било масова практика.

Потвърдителното "ок" всъщност произлиза от прякора на президента Мартин ван Бюрен, когото са наричали "Old Kinderhook" (името на градчето, в което се е родил). Това е и първият американски президент, който в действителност е роден в Америка.

Някои учени считат, че Джеймс Бюканън е бил гей, тъй като е единственият американски президент, който не се е женил и дори е живял в продължение на години със Сенатора на Алабама.

Гроувър Кливланд е единственият американски президент, който е провел сватбената си церемония в Белия дом.

Теди Рузвелт ослепява с лявото си око след физическа саморазправа с млад военен офицер в Белия дом през 1905 г.

Дуайт Айзенхауер унищожил всички катерици на територията на Белия дом, тъй като са пречели на голф заниманията му.

Джордж Буш-младши е бил мъжка мажоретка в гимназията.

Когато Барак Обама е живял като дете в Индонезия, е имал за домашни любимци алигатор, костенурка и маймуна на име Тата.

Веднъж сатирично списание изпраща на шега чекове за 13 цента на някои от най-богатите хора в света, с цел да види кой ще ги осребри. Само двама правят това – Саудитски дилър на оръжия и Доналд Тръмп.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види