Снимка: Gage Skidmore / Wikimedia Commons

Нова партия "Брекзит" обещава "демократична революция" във Великобритания

Видният евроскептик Найджъл Фараж обяви днес, че създава нова партия с името "Брекзит" и обеща "демократична революция", която да разтърси британската политика още на изборите през май за Европейски парламент.

"Ние сме велика държава и велик народ, но бяхме възпирани от слабото ръководство в Уестминстър (парламентът и правителството). Време е да променим това сега", каза пред привърженици в Ковънтри бившият лидер на Партията за независимост на Обединеното кралство. По думите на Фараж британските избиратели са били "предадени" заради неуспеха на консервативния премиер Тереза Мей да изведе страната от ЕС близо три години след референдума.

Той се зарече, че няма да остави "кариерната политическа класа" да предаде резултата от референдума, без да й попречи. "Нашата двупартийна система просто не може да се справи с Брекзита", каза Фараж за опитите на управляващите консерватори и лейбъристите в опозиция чрез преговори да намерят изход от задънената улица. "Аз съм гневен", провъзгласи той и добави, че сега ще опита да направи "демократична революция в британската политика".

Найджъл Фараж, който сега е евродепутат, съобщи, че ще се кандидатира от партията "Брекзит", ако на 23 май има избори във Великобритания за Европейски парламент. Партията обяви и други свои кандидати, сред които журналистката Анунциата Рийс-Мог, сестра на водещия евроскептичен депутат от Консервативната партия Джейкъб Рийс-Мог.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види