Три билборда извън града, 2017

Какво да гледаме по HBO и HBO GO през мразовития януари

Сред акцентите в съдържанието са първият хърватски оригинален сериал на HBO Европа – "Успех" и дългоочакваният трети сезон на "Истински детектив".

Сериали – Оригинална продукция на HBO

Успех

Хърватия | 2019 | Крими, Драма

Първият сериал на HBO Европа, развиващ се в Хърватия, е режисиран от носителя на "Оскар" Данис Танович. "Успех" е многопластова драма, изградена около силни персонажи, която проследява преплитащите се истории на четирима непознати, всеки от които е по свой начин смазан от жестокото градско ежедневие. Трагично събитие свързва завинаги тези много различни един от друг хора. Когато последиците от действията им започват да се отразяват във всеки аспект от живота им, те решават да вземат нещата в свои ръце. "Успех" е горчива ода за Загреб, която разкрива проблемите на различните прослойки на съвременното общество чрез житейските истории на обикновени хора, принудени от същото това общество да стигат до крайности. Въпреки че на пръв поглед основният фокус е върху хърватската столица, сериалът разказва многопластова общочовешка история за чувствата, властващи над нашето съвремие – фрустрация, безсилие и пасивност, но също така любов, трудолюбие, преданост и несигурност, както и колко е малка понякога крачката към извършване на престъпление.

Истински детектив III

 

САЩ | 2019 | Крими, Драма 

Култовият HBO сериал се завръща за своя трети сезон, в който двама детективи разследват мистериозно изчезване в щатския окръг Озарк. Детективите Уейн Хейс (Али Махаршала) и Роланд Уест (Стивън Дорф) са по следите на престъпник, в търсене на отговори за изчезването на две деца в окръг Озарк, САЩ. Мъжете предприемат мащабно разследване, за да разнищят пъзела, но това се оказва далеч по-трудна задача, отколкото са си представяли, а животът им остава променен завинаги.

Сериали

Черен понеделник

САЩ | 2019 

Денят на най-страшната стокова криза в историята на Уолстрийт е известен в историята като "черният понеделник". Сериалът разказва историята на група аутсайдери, които превземат света на елитния клуб на Уолстрийт и успяват да разбият най-голямата финансова система в света. Най-ужасната криза на стоковия пазар в историята на Уолстрийт се случва на 19 октомври 1987 г. До днес никой не знае причините за нея – дали сега ще станат известни?

Академия за убийци

 

САЩ | 2018 | Екшън, Драма, Трилър 

Сериалът е базиран на едноименната хитовата комикс поредица на Рик Ремендър. На фона на мрачния свят на комиксите и атмосферата на контракултурата от 80-те години на 20. век, историята проследява живота на един гневен тийнейджър, изпратен в частно училище за деца на престъпници. Опитите да запази морала си, докато се справя с тежка учебна програма, опасните училищни групички и неувереността си, могат да се окажат фатални. "Академия за убийци" има амбицията да представи една история за порастване, каквато досега не сме виждали, на фона на контракултурата на 80-те.

Смърт и славеи

Великобритания | 2018 | драма | минисериал от 3 части 

1885, ирландската провинция. В навечерието на 23-тия си рожден ден Бет се опитва да вземе съдбата си в собствените си ръце и да избяга с чаровния Лиам от ограничения си живот и трудните отношения с пастрока си. "Смърт и славеи" е завладяваща история за любов, предателство, лъжи и отмъщение, развиваща се в красивото ирландско графство Фърмана през 1885 година. Това е място, в което съседите се наблюдават и топят един друг. Свят на клюкари, самопризнания и двойни игри, в който красотата таи в себе си опасности и неминуема гибел. Действието се развива в рамките на изключително напрегнати 24 часа. Десетилетия на болка и предателство ескалират до унищожително кресчендо в тази разтърсваща драма за жена, която се опитва да контролира собствената си съдба, и изкарва на повърхността напрежението, което разкъсва както семейства, така и цели нации.

Нови сезони на сериали

Лутър V

Великобритания |2019 

Психологическата криминална драма е с Идрис Елба в главната роля на детектив Джон Лутър – талантлив полицай от дирекция "Убийства" в Лондон, чийто брилянтен ум не винаги може да го спаси от собствените му демони. Когато тъмното небе на Лондон ражда нов кошмар в града, детектив Джон Лутър (Идрис Елба) трябва отново да се изправи пред дълбините на човешкото падение. Серията от зловещи убийства стават все по-дръзки, а Лутър и новият му помощник – сержант Катрин Халидей, се изправят пред серия от улики и объркващи свидетелства, чиято цел е да защитят безмълвния ужас на убийствата. И макар случаят да го доближава още повече до истинската природа на злото, Лутър ще трябва да се изправи и срещу демоните от миналото си. Обратно на фронтовата линия той трябва да избере кого да защити и кого да жертва. Какъвто и да е следващият му ход, той ще има потресаващи последствия върху хората около него и ще промени Джон Лутър завинаги.

Филми – Оригинална продукция на HBO

Брекзит

 

Великобритания | 2019 | Екшън, Драма, Трилър 

Бенедик Къмбърбач участва в актуалната и завладяваща драма за референдума, последвал кампанията за Брекзит. Филмът проследява кампанията от перспективата на многобройни незнайни стратези от двата лагера: този за оставане и този за напускане на Европейския съюз. Двата лагера имат своите планове, с които да надделеят над другия, докато се справят с политици, които искат да привлекат цялото внимание, както и с не много ясните финансови спонсори. Във времето, когато проблеми като злоупотреба с лични данни, фалшиви новини и микро таргетирани рекламни кампании в социалните медии стоят на чело на новините, "Брекзит" проследява модерните и базирани на многобройни данни техники за водене на кампания, довели до едно от най-неочакваните и противоречиви решения в съвременната политическа история.

Блокбъстъри

Нито звук

 

САЩ | 2018 | Ужаси, Научна фантастика 

Ако те чуят, ще станеш тяхна плячка. В този разтърсващ и напрегнат трилър едно семейство трябва да живее в пълна тишина, за да се спаси от мистериозни създания, които ловуват по звук. Евелин (Емили Блънт) и Лий (Джон Кразински) Абът знаят, че дори една прошепната дума или шумът от стъпка могат да се окажат смъртоносни и са готови да опазят децата си на всяка цена, като междувременно отчаяно търсят начин да се опълчат на съществата. Препоръчван както от критици, така и от зрители от цял свят, това е един от филмите, които непременно трябва да гледате.

Островът на кучетата

 

САЩ | 2017 | фентъзи 

Японските острови, 20 години в бъдещето. Кучешката популация е нараснала лавинообразно и в Мегасаки избухва епидемия от кучешки грип. По спешна заповед на кмета Кобаяши е наложена карантина и всички кучета са прокудени на отделен остров, който се превръща в кучешка колония. Шест месеца по-късно миниатюрен едномоторен самолет се разбива на гъмжащия от четириноги пуст остров. Глутница от пет изгладнели, но смели изоставени кучета хуква към горящите отломки и отрива замаяния 12-годишния пилот – сирачето Атари, за което се грижи кметът Кобаяши. С помощта на новите си приятели Атари започва да търси кучето си и разкрива конспирация, която заплашва да унищожи всички кучета в Мегасаки завинаги.

Три билборда извън града

 

Великобритания | 2017 | Крими, Драма 

Отличена с "Оскар" драма с елементи на черна комедия, която разказва историята на Милдред Хейс – 50-годишна жена, обявила война на местната полиция заради неспособността им да разкрият убийството на дъщеря й. "Три билборда извън града" е драма с елементи на черна комедия от носителя на "Оскар" Мартин Макдона ("В Брюж"). След като месеци наред убиецът на дъщеря й не е разкрит, Милдред Хейс (Франсис Макдорманд) предприема смел ход и поставя три билборда на входа на града с послание до многоуважавания полицейски началник Уилям Уилоуби (Уди Харелсън). Това разбунва духовете и провокира намесата на помощника на Уилоуби Диксън (Сам Рокуел) – незряло мамино синче със склонност към насилие – което само задълбочава конфликта между Милдред и полицията.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види