"Орисия"-та на един народ от Стефан Стефанов

Стефан Стефанов, автор на едни от най-любопитните и популярни текстове в Seen, известен още и като едно от значимите имена на българската съвременна проза, излиза от рамките на познатия си образ и създава разкази за отминали времена, които умело се движат между магическото и реалността, между истината и измислицата, между случилото се и неслучилото се.

След сборниците "Горе&Долу" и "Край до край", ярки сатири на действителността, Стефан ни въвежда във вълшебния свят на "Орисия". Той разказва за съдбите на самодиви и разбойници, на вещици и мъдреци, на герои и предатели, чиято памет се предава не чрез думи, а чрез кръвта в нас.

"Орисия" предстои да излезе на 28 ноември 2018 г., а в тези 242 страници Стефан Стефанов  съживява духа на българския фолклор и разказва история за нов живот, зареден с мъдростта на миналото и енергията на нашето време.

Сборникът обещава да бъде ярка "канатица" в носията на българската литература, която едновременно представя най-доброто от традицията, но и предлага алтернативен поглед върху жанра.

Нека сами се убедим, като присъстваме на премиерата на книгата. Събитието ще се проведе на 28 ноември 2018 г. от 18:30 ч. в клуб City Stage. В дивия чар на тези разкази ще се потопим заедно с група "Ериней", пред чиято музика дори самодивите остават безсилни, а малко след това ще ви представим и късометражния филм по един от разказите, дело на Давид Вълков и "Ню Бояна Студио".

Във видеото по-долу може да видите трейлъра:

 

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види