Снимка: Shutterstock

Най-добрият приятел на мъжете

Изгубената мъжка потентност тази година празнува 20 години от своето "спасение". За тези години базираната в Люксембург фармацефтична фирма "Пфайзер" е продала близо 70 милиона опаковки "Виагра". Медикаментът е одобрен през 1998 г. от Американската администрация по храните и лекарствата. "Виагра" е първото хапче, което има за цел да помогне на мъжете да получат ерекция. Всички помним медийния шум за чудодейното лекарство, което може да втвърди всеки пенис, дори на мъже на преклонна възраст. Истерията по "Виагра" неслучайно съвпадна с друга една мания - интернет порнографията. Слоганите, рекламиращи препарата, осветиха един от най-плашещите проблеми на съвременния урбанизиран мъж т.н. "еректилна дисфункция" или ЕД. "Това е патологично състояние, при което качеството на ерекцията при мъжете не може да осигури нормални сексуални отношения. Обикновено тези нарушения възникват при мъжете след 40 години. Но често се срещат и в други възрастови групи. Изследвания за разпространението на еректилната дисфункция показват, че от 1709 мъже на възраст от 40 до 70 години, проблеми с ерекцията имат 52 на сто от тях", твърдят учените.

Ето, мъже, ликувайте, това заболяване, най-накрая може да бъде преодоляно с чудодейната "Виагра"! А дано, ама надали.

Какво всъщност има в култовото синьо хапче?

Производителите си признават още в листовката: "Лекарството съдържа активното вещество силденафил, което принадлежи към група лекарства, наречени инхибитори на фосфодиестераза тип 5 (ФДЕ5)." Действието на "Виагра" се състои в подпомагане на разширяването на кръвоносните съдове на пениса, което улеснява кръвонапълването му при сексуална възбуда. "Виагра" ще помогне само да получите ерекция, ако сте сексуално стимулиран.

Нежеланите реакции след употреба биха стреснали и най-големите полови атлети. Един на всеки десет души получава главоболие, зачервяване на лицето, нарушения в храносмилането, зрителни промени, запушване на носа, замайване, повишено кръвно налягане и сърцебиене. Лошото е, че при предозиране няма специфична противоотрова и прекалилите често се оказват в интензивно отделение. Диализата (прочистване на кръвта) в този случай не е ефикасна, защото силденафилът се свързва здраво с протеините на кръвната плазма и не може да се изхвърли с урината.

Истините извън рекламите

Всъщност "Виагра"-та не усилва либидото, а подобрява кръвообращението в члена, за да се постигне ерекция. Затова изобщо не е добра идея да се ползва, освен ако наистина не е необходима и при по-младите мъже може да предизвика ерекция, траеща между 4 и 8 часа.

Нека припомним как 66-годишен мъж в Колумбия се сбогува с члена си, след като беше взел големи количества от лекарството. Мераклията е искал да впечатли някоя жена, но вместо това получил ерекция, която продължила няколко дни. Когато все пак отишъл на лекар, той му казал, че пенисът му е възпален и гангренясал и трябва да бъде отрязан.

Загубите на пенис са направо "щастие" в сравнение със смъртните случаи, породени от приема на "Виагра". В началните години след пускането на медикамента в търговската мрежа 1998 – 2007 г. 1824 мъже са починали от сърдечен удар след употреба на "Виагра". Само във Великобритания през миналата година от белия свят са си отишли 19 фена на синьото хапче.

През юли 2018 г. Холандски лекари от Медицинския център на Университета в Амстердам (UMC) прекратиха предсрочно изпитанията на "Виагра" за бременни жени. В рамките на проучването учените искаха да помогнат на децата с нарушения на вътрематочното развитие. Общо 93 бременни жени са участвали в експеримента. 19 деца са починали, 11 от тях поради високо кръвно налягане в белите дробове.

Природата отвръща на удара

Оказва се, че "панацеята" за мъжката импотентност не е никак безвредна. В същото време природата предоставя доста по-безвредни начини за да могат мъжете да се докажат в леглото пред нежните си половинки.

Билката бaбини зъби е изпoлзвaна в бългapcĸaтa нapoднa мeдицинa oт вeĸoвe. Еĸcтpaĸтът oт бaбини зъби cъдъpжa cмec oт фypacтaнoлoви caпoнини. В съвременността билката се смята за една от най-добрите по отношение на подпомагане сексуалната потентност на мъжете. Основното клинично действие е повишаване нивата на тестостерон. Учените установяват, че сапонините, които се съдържат в бабини зъби влияят върху рецепторите на хипоталамуса, управляващи сексуалните хормони.

И така, уважаеми мъже, изгубили ерекцията си, вместо да "влагате" средства в хапчета, след приема на които не знаете дали ще останете живи, заложете на природата. Бабите знаят защо!

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види