Снимка: Guinness World Records

Най-нелепите рекорди на Гинес

Книгата за рекорди на Гинес включва какви ли не постижения на възможностите и въображението. Някои от тези успешни опити са толкова странни, че наистина е чудно как въобще са хрумнали на хората, които са ги направили. Но те са ги направили. И остават в книгата на рекордите, за да вдъхновяват мнозина други след тях.

Като Нанси Сишфкер, която през 2013 г. успява да улучи мишена на 6 метра разстояние, като използва краката си. Нанси чупи този рекорд в Лос Анджелис и с това може да се каже, че тя е истинска нинджа. Подобно на английския пърформанс артист Джони Стрейндж, който захапа една след друга осем ябълки и ги отряза на половина с моторна резачка. При това със завързани очи, както можете да видите от видеото по-долу.

Стрейндж хладнокръвно нарязва 8 ябълки за 1 минута и номерът става запазена марка за артиста.

Доста по-спокойно го раздава американецът Доналд Горске, който кротко хапна своя 29-хиляден хамбургер на 11 октомври 2012 г. Горске е ял по един сандвич на ден, всеки ден в продължение на 40 години, така че може да се каже, че си е заслужил мястото в Книгата на Гинес, заради своето постоянство и стабилен стомах.

И ако някои се славят с храносмилане, други имат захапка на акула. Жорж Кристен от Люксембург е човекът в документираната история, който е изминал най-дълго разстояние с маса между зъбите.

Той поставя рекорда в Мадрид през 2008 г., когато изминава 11 метра и 20 сантиметра. През цялото време Кристен е захапал 12-килограмова маса.

Впоследствие тази акула от Люксембург започва да дърпа и да носи какво ли не със зъбите си, включително и автобус.

А какво може да направи един необикновен папагал, когато разбере за горната новина? Може да си отвори 35 кенчета бира сам и да удави мъката!

Папагалът Зак държи един куп рекорди в книгата на Гинес, заради своите ум и способности. Той се прочува, след като отваря 35 кенчета за 1 минута в Сан Хосе, Калифорния на 12 ануари 2012.

Зак не спира дотук, ами направо пише собствена история за рекордите на Гинес.

Толкова за Книгата на Гинес и истинските животни. Време е за рекордите с гумени такива.

През 2011 г. американката Шарлот Лий записа името си там, след като представи своята колекция от 5,631 различни гумени патета. Лий ги събира от 1995 г. и очевидно обича да прекарва много време във ваната. Други пък предпочитат да прекарват своето в снега.

Като китаеца Джин Сонгхао през 2011 г., който влиза в купчина сняг само по боксерки, шапка и слънчеви очила. През цялото време изглежда сякаш Джин си прекарва добре в пряспата, защото си пийва биричка и хапва лютиво къри.

Китаецът излиза от снега след 120 минути и 7 секунди, което е рекорд за човек, прекарал най-дълго време на голо в снега. Джин избира леденото предизвикателство да се случи в китайската провинция Хеилонгжианг, която граничи със Сибир и тепературите там падат до -40 градуса през зимата.

Голият рекордьор е показал мъжество в снега, а това никога не е късно да се демонстрира, поне според Бърни Бейкър. Американецът тренира усилено след операция от рак и така прави тяло за стриптийзьор. Нищо, че е на 60 години.

Бърни Бейкър прави стремителна кариера в своите среди и за кратко време печели над 40 победи в конкурси за стритийзори. Така, на 66 години вече е в първия сезон на America's Got Talent.

Бърни Бейкър умира през 2007 г., но завинаги остава в Книгата на рекордите като най-възрастния стриптийзьор в историята. 

За съжаление, Бърни не успя да види рекорда за най-много голи хора в увеселително влакче. За него общо 102 британски мъже и жени се качват на влакчето през 2010 г. 

В Книгата на Гинес наистина има място за широка гама от прояви. Затова в нея намират място както хора, които са голи по различни причини, така и влюбени двойки. През 2011 г. Екчай и Лаксана Тиранарат печелят безпрецедентно тайландски конкурс, след като се целуват в продължение на 46 часа, 24 минути и 09 секунди. Това не е шега и е рекорд за най-дълга целувка в историята.

Почетните призове

Няма начин да не споменем за Крис Уолтън, позната и като Графинята. Тя се прочу с това, че не е рязала ноктите си 20 години. Съответно те стават дълги по 3 метра, а самата тя твърди, че не се чувства затруднена по никакъв начин.

С още повече въображение пък се представя навремето президентът на Либерия Чарлс Кинг по време на изборите в страната през 1927 г. Кинг не е сигурен в победата си над опонента Томас Фокнър и се престарава в това да се подсигури.

Така регистираните гласоподаватели в Либерия са 15 хил., а Кинг печели като крал гласовете на 243 хил. души. Опонентът му Фокнър пък има "едва" 9000. Надали е необходимо да се каже, че това е рекорд за най-фалшифицирани избори в историята.

След всичко казано и изписано до тук, все пак най-големият остава американецът Ашрита Фурман. Той е човекът с най-много рекорди в Книгата на Гинес и сякаш е посветил живота си на нея.

Фурман поставя първия си рекорд през 1979 г., след като прави 27 хил. подскока за шест часа и 40 минути. Това очевидно го надъхва, защото американецът буквално не се спира.

Ашрита Фурман е истинска легенда в Книгата на Гинес с повече от 600 постижения, като до момента все още държи около 191 рекорда.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види