Снимка: Пресофис

Търсят се фотографи и оператори за единствено по рода си състезание на Морените

Броени дни остават до крайния срок за приемане на кандидатурите за участие в новата сесия от приключенския университет, организиран от Red Bull и Списание 360. 

Това е рядко срещана възможност за активни фотографи и видео оператори, които в продължение на няколко дни ще могат да заснемат едно невиждано състезание в света– бягане и катерене към върха на Морените - единственият по рода си природен феномен в света.

Това ще се случи на 9 юни, а дотогава избраните фото- и видеографи ще преминат през няколко етапа на практическо обучение. Целта е да опознаят спецификите на заснемане спрямо терена, да са наясно с правилата и формата на състезанието, както и със стандартите за качествени снимки и видео по стандартите на Red Bull Media House. Чрез най-добрите си кадри те ще се състезават за фотографска и операторска техника по избор на стойност до 2000 лв.

Избраните кандидати ще бъдат обявени до 23 май, след което ще се готвят за предварителна сесия на терена на 31 май. Те ще се срещнат с вдъхновителя на състезанието Red Bull Moreni Challenge - Кирил Николов - Дизела. Той ще разкрие спецификите на терена и на формата на състезанието и ще демонстрира своя личен пробег по Морените пред кандидатите. Те ще могат да заснемат предварителни кадри и така най-добрите ще бъдат селектирани и поканени да отразят събитието на 9 юни, събота.

В деня на състезанието избраният екип ще се стреми да направи материали, които отговарят на високите стандарти за качество, за да бъдат публикувани в световната база данни със снимки и видео redbullcontentpool.com. Кадрите ще бъдат споделени и в събитието Red Bull Moreni Challenge, където всеки ще може да гласува за предпочитани снимки и клипчета, направени от екипа на проекта.

Победителят ще бъде избран на базата на цялостно представяне. Ще се вземат предвид кадрите от предварителната сесия и най-вече по време на състезанието, а тежест ще имат и събраните харесвания във Facebook.

До 18 май 2018 г. изпращайте кандидатури (кратка биография и авторски материали) на redbullcontent.bg@gmail.com, а за повече информация следете Facebook страницата Red Bull Moreni Challenge.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види