Кого да следваме в Instagram? Изкуство под микроскоп, арт филии и 7-годишна бюти блогърка

Някога Ейлин си е мечтала да преподава изкуство, но като била тийнейджър започнала да работи в частна лаборатория по клинична патология в Канзас. Работата й се състояла в това да "разнася части от тялото" по града. В лабораторията Ейлин се влюбила в микроскопите и новия свят, който те ти позволяват да видиш.

Сега тя вече е микробиолог и специализира микология, тоест наука за гъбите. В своя тематичен Instagram профил тя пише за пътуванията си и работните дни и качва снимки, направени под микроскоп – организми със сложни латински наименования, които напомнят за фантастични абстракции. Там можете да видите гъбични спори в традиционни коледни цветове, признание в любов от дрожди в питателна среда или снимка на възбудителя на ушни инфекции, който прилича на глухарче.

 

 

 

Най-красивите филии

Стилистът Аделин Уо сега пише кулинарна книга, а на сайта й има групирани рецепти – вегански, не съдържащи захар, без мляко и др. Всичко, което приготви, качва в своя профил, където забелязахме разноцветните и ярки филии. Всъщност приготвянето им е адски лесно - препечена филийка с крема сирене, украсена с бои за храни, но Аделин ги превръща в произведение на изкуството.

 

 

 

 

7-годишна модна икона

Всеизвестен факт е, че в Япония отношението към модата е по-особено, затова не ни изумява фактът, че дори деца започват да се интересуват от нея. За пример ви даваме Instagram профила на 7-годишната Коко от Токио, която има 538 000 последователи. Родителите й са собственици на винтидж магазин в района на Харадзюку. Заедно с тях тя измисля еклектични съчетания и смесва луксозни брандове, със секънд хенд дрехи и находки на такива от улични магазини. На тази млада модна икона са посветени десетки материали, а Vice заснеха минифилм в нейна чест. Съдейки по снимките, целият този процес доставя единствено и само удоволствие на малкото момиченце – да се надяваме, че така ще бъде винаги.

 

 

 

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види