Зад кадър на филма Mortdecai (2015) / Къщата Хетфийлд

Това съм го виждал и в други филми

Във филмите някои характерни сцени са толкова характерни, че отнема време, преди човек да разбере, че всъщност са снимани на едно място.

Например Дензъл Уоншингтън ще разкрива тайните на улицата на Итън Хоук в "Training Day" в едно кафене. В същото кафене са снимани сцени от сюжетите на редица други филми, между които "Gone in 60 Seconds" и "Catch Me If You Can". Така човек може да остане с впечатление, че всички кафенета в Америка изглеждат по един и същи начин отвътре или че всички тези филми имат сцени на едно и също място. Второто е правилното.

Въпросното кафене се казва "Quality Cafe" и дълги години е функционирало като закусвалня. Намира се в Лос Анджелис, Калифорния и е една от най-често използваните локации в холивудското кино. 

Всъщност в "Quality Cafe" са снимани толкова много филми с различни холивудски актьори, че от онлайн кино медията Screen Junkies са си направили труда да направят един страхотен суперкът от сцени, снимани само в това заведение.

Къщата Хетфийлд

Огромен имот, в който има гори, ливади, потоци, различни градини, орнаментирано езеро, църква от 13. век, оръжейна и постройки за прислугата. Селото и църквата са по-стари от къщата Хетфийлд и днес църквата още е в имота към нея. " В самата къща има огромна бибилотека, красиви стълбища, осветени със свещи и истинска викторианска кухня. Всяко кътче от къщата е някакво изкуство, а атмосферата е неподправено автентично британска.

Хетфийлд се намира в едноименното селище в Хертфордшир и е застроен през 1611 г. Негов собственик и създател е благородникът Робърт Сесил, който е имал висок пост по времето на  Крал Джеймс I. Имението и земите към него все още са собственост на рода Сесил, а днес в него се снимат множество холивудски филми.

И по-точно такива, които имат сцени, които трябва да се снимат на място, от което лъха класа и богатство. Логично Хетфийлд всъщност е домът на Брус Уейн в първия "Batman". Както и на Лара Крофт в"Tomb Raider". Сцени от филми като "Sherlock Holmes" и "Highlander" също са снимани там.

По-долу можете да видите любителско клипче от туристическа разходка из имението Хетфийлд.

Имението Грейстоун

Ако Холивуд има нужда от класно, супер луксозно и много скъпо имение на 15 минути от своите студия, то имението Грейстоун е тяхната мечта. Голямо, внушително и добре поддържано, то е една от най-известните кино локации в Лос Анджелис.

Грейстоун се намира в Бевърли Хилс и в него са снимани сцени от над 100 филма и телевизионни продукции. Между тях са "The Big Lebowski" на братята Коен и филмите за Спайдърмен. Клипът на песента на Meatloaf  "I'd Do Anything for Love (But I Won't Do That)" също е сниман там и със сигурност сте го виждали поне 500 пъти по VH1.

Не само интериорът на Грейстоун привлича седмото изкуство, но и красивият екстериор. В градините на имението са снимани сцени от X-Men и в Batman & Robin.

Това видео ще ви разведе на разходка именно оттам.

Монумент Вали

Този уникален природен феномен се намира на границата между американските щати Аризона и Юта. Огромните пясъчни скали се издигат на 300 метра и са творение на неповторимото перо на Майката Природа. Затова не е чудно, че Холивуд обожава тази скална формация.

Легендарният холивудски режисьор Джон Форд снима 9 от своите уестърни там и това привлича вниманието върху Монумент Вали, защото мястото изглежда като универсалния уестърн символ. Заради това, че там през времето са снимани огромен брой филми за каубои и индианци, както и сцени от редица други филми като "Back to the Future Part III" и "Mission: Impossible II"

В последния Том Круз дори покорява скалите още в началото.

По-долу пък можете да видите любителско видео от Монумент Вали.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види