Снимка: iStock

Повече почивка означава повече резултати на работното място

Ваканциите са толкова релаксиращи, колкото и медитирането

Американски и немски учени доказаха, че колкото повече почивни дни си взима човек, толкова по-продуктивен е на работното си място, съобщи в. "Хъфингтън пост".

Специалисти от Калифорнийския университет в Сан Франциско и университета в Манхайм, Германия, твърдят, че напук на старанието да работим здраво и пълното посвещаване на работата, по-добри резултати постигат хората, които почиват по-често. Освен това тези служители са в по-добро здравословно състояние, имат повече издръжливост и ентусиазъм да вършат задачите си. Почивките влияят положително и на творческите способности, и на удовлетворението от семейния живот. Благоприятното им въздействие е описано в няколко основни твърдения.  Ваканциите са толкова релаксиращи, колкото и медитирането. Те ни правят по-продуктивни и ни помагат да се възстановим от стреса.

Учените посочват, че всяка година бизнесът губи 224 милиарда щатски долара от неизползвани отпуски.  Друго твърдение в подкрепа на откритието е, че забавянето на темпото във всекидневието стимулира творческия размах на човека. 

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види