Снимка: Gabriel Cote

Половината от консумиращите марихуана в САЩ ходят на работа напушени

Дори в щатите, в които марихуаната е легална, е възможно да ви уволнят, ако отидете на работа напушени. Това изглежда обаче не притеснява американските граждани, които са твърдо решени да се възползват редовно от привилегията на легалния канабис.

Медицинската марихуана е легална вече в 29 американски щата, а т.нар. "развлекателна" марихуана (т.е. тази, която се ползва не с медицински, а с развлекателни цели) е легална в 9 щата. Тази релаксираща обстановка очевидно вече има ефект.

Предходни проучвания показват, че около 39% от потребителите на марихуана в легалните за целта щати се чувстват комфортно да шофират напушени. Но не само. Изглежда дори повече потребители се чувстват комфортно да вършат служебните си задължения в това състояние.

Почти три четвърти смятат, че се справят по-добре с работата си след като са пушили от психоактивното вещество.

Почти половината от употребяващите (48%) са ходили на работа напушени. Половината от тях смятат, че ако бъдат заловени, ще бъдат и уволнени. Но, изглежда, когато си напушен, страх лозе не пази. Друг интересен резултат от проучването е, че цели 73% твърдят, че са се справили по-добре със задълженията си, докато са били под влиянието на канабиса. Сега вече има повече логика: ако си толкова по-добър в работата си напушен, защо да те е страх от уволнение?

За много от тези хора легализирането на марихуаната не е фактор, повлиял на поведението им. Почти три четвърти (74%) казват, че са ходили на работа напушени и преди легализацията да стане факт.

по HERB

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види