Илюстрация: Digiday

Момче осъди майка си за публикуване на снимки

Как бихте реагирали, ако целият ви живот е публикуван в друг профил, било то и на вашата майка? Ще я помолите да свали снимките или ще я осъдите. Второто действие е предприел млад мъж от Италия, който печели делото срещу майка си. Съдът в Рим отсъжда тя да му плати 10 000 обезщетение заради дългогодишното показване на негови снимки в нейния профил.

Всъщност много родители качват фотографии на своите деца още от бебета и в годините не спират да го правят, и това често се случва без разрешението на синовете и дъщерите им. Но всъщност публикуването на снимки на други хора без тяхното съгласие е незаконно и съдържанието може да бъде докладвано в социалната мрежа. Все повече подрастващи са срещу експонирането на техния живот, и то практически от люлката, от страна на родителите им в мрежата.

Със сигурност родителите просто искат да покажат своите наследници на приятелите си, да видят другите какво постигат те през годините, да им кажат колко много ги обичат и държат на тях. Чувстват социалната мрежа и профила си като дом, като всъщност по-близко до истината е, че това пространство прилича повече на улицата. Тоест по тази начини снимките са видими за знайни и незнайни минувачи. 

Бъдете внимателни какво съдържание и информация споделяте в социалните мрежи не само за вас самите, но и за вашите близки.

 

 

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види