Снимка: Meredith Hunter

Amazon се грижат самотни кучета да не скучаят

Аудиокниги ще им разказват приказки докато стопаните им са на работа

Аудиокниги, пуснати в продажба от компанията Amazon, ще разказват приказки на самотни кучета, които са далеч от своите стопани, пише в. "Дейли мейл".

Акцията е съгласувана с телевизионния експерт по поведението на кучетата Сизър Милан. Той е известен от предаването си "Говорещият с кучетата". Новата услуга е реализирана след колаборация между Сизър Милан и Audible (приложение за аудиокниги, собственост на Amazon). Проектът си поставя две цели – едната е да не кара стопаните на шаровците да се чувстват виновни, когато ги изоставят, отивайки на работа. А втората е самите кучета да бъдат избавени от стреса, след като слушат успокояващия глас на диктора, който благо им разказва за приключенията на Мечо Пух.

Според Сизър Милан най-добрият приятел на човека е свикнал с нашата реч и тя много му липсва в моменти на самота. Резултатът от негово проучване сочи, че 76 процента от собствениците на кучета, които пускат аудиокниги на своите домашни любимци, регистрират промяна в поведението им към по-добро – четириногите им приятели ставали по-кротки и добри след 4-седмичен тестов период. Според Сизър Милан е видно, че кучетата много добре разбират интонацията и значението на нашата реч и подобен жест от страна на стопаните не би останал неоценен.

Преди пускането на поредицата на Amazon Милан направи някои експерименти, които филмира. Кучетата възприемали много положително четенето на глас и по-спокойно понасяли раздялата с господаря. Аудиоколоните трябва да бъдат разположени в близост до любимото място за лежане на домашния любимец. Той трябва да се чувства комфортно, за да възприеме по-добре човешката реч.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види