Снимка: Официална Instagram страница

Южноафриканска църква, където богослужението и алкохолът вървят ръка за ръка

В южноафриканския град Йоханесбург беше основана църква, която съпровожда литургиите с алкохолни запои, на които се сервират големи количества бира и концентрати.

Службите, извършвани от чернокожия свещеник Циеци Макити, се извършват в местната кръчма от 11 до 15 часа. Според самопровъзгласилия се епископ на църквата Габола, споменатия преподобен Макити, хората, които пият и се кръщават с бира, са по-щастливи и смирени от останалите.

Снимка: Официална Instagram страница

Интересното в случая е, че за два месеца новата църква се сдобила с цели 500 миряни и техният брой продължава да расте. Но засега на литургиите присъстват само мъже.

Епископ Циеци обяснява тази дискриминация с факта, че черпещите се мъже могат да причинят на дамите известни притеснения. "Ние ще позволим на жените да присъстват на литургиите по-късно, когато нашите миряни бъдат по-добре подготвени".

Снимка: Официална Instagram страница

Отбелязва се, че кръщенетата в новия Божи храм могат да се извършват със всякакви питиета. "Ако пиете бира, ще бъдете кръстени с бира. Същото важи и за употребяващите сайдер и други алкохолни напитки", изтъква епископ Циеци.

Снимка: Официална Instagram страница

В социалните мрежи се появиха иронични коментари относно новия храм и ако искате да се посмеете, може да проследите на #gabolachurch. 

Историята удивително напомня на романа "Убиеца Андерш и неговите приятели" на Юнас Юнансон. В книгата героите след поръчково раздаване на правосъдие, се занимават именно с подобни небогоугодни, но доходоносни дейности. Великолепната тройка се ръководи от принципа "По-блажено е да се взима, отколкото да се дава" и макар решително да отхвърля концепцията за даване, което не включва взимане, все пак извършва и някои добри дела.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види