Снимка: Evren Aydin

Най-атрактивните нудистки курорти в света

Когато чуете словосъчетанието "нудистки курорт", една от следните две картини ви изплува наум: оргия под лъчите на слънцето или минерални бани с миризма на сяра.

Истината е, че нито една от двете картини не е съвсем вярна. По света има много красиви морски курорти, където плажното масло е по-важно от панталоните. Тези райски кътчета, подобно на съблечените си туристи, могат да бъдат във всякакви форми и размери.

Ако сте решили да си организирате ваканция в някой от най-добрите нудистки курорти в света, ето кои са топ 5 в класацията:

Desire Pearl Riviera Maya

Канкун, Мексико 

Този all-inclusive курорт на мексиканската Ривиера допуска стаите си само за двойки, които да се насладят на бели плажове, тропическа природа и тематични събития като "Нощта на похотта". За да поддържа страстта между двойките, Desire Pearl Riviera Maya предлага дори и уроци по танци на пилон.

Caliente Caribe

Пуерто Плата, Доминиканска република

Наблюдаването на китове в нудистки курорт за някои може би звучи като едно от най-смущаващите занимания по време на почивка. Но в Caliente Caribe от декември до април северноатлантическите гърбати китове имат свое разбиране за пролетна ваканция и затова мигрират към най-оживените кътчета на брега на курорта. Така че колкото и атрактивни голи тела да ви заобикалят на плажа, несъмнено ще прекарвате повече време в шпиониране на внушителните морски бозайници по крайбрежието.

La Jenny

Жиронд, Франция

Сребърният бряг на Франция е предпочитано от природолюбителите място за почивка в Европа. И от четирите най-големи комплекса в района, селището La Jenny, състоящо се от 700 вили, е най-впечатляващото. Разположено е в близост до голф игрище, хранителен магазин, детски клуб, център за стрелба с лък и дори клуб за конна езда. Курортът осигурява най-важното за една френска морска ваканция, без дори да ви се налага да обличате дрехите си. Няма да е необичайно, ако забележите гости, които се наслаждават на сутрешно колоездене без нито една дреха по себе си и за разлика от повечето нудистки курорти - тук децата също са добре дошли.

Sunland Holiday Village

Роуб, Австралия

За някои мечтаната ваканция означава луксозен курорт. За други – да лежиш гол на необитаем плаж в Австралия, обграден от пясъчни дюни и кенгурута. Ако последната опция ви звучи примамливо, няма да намерите по-подходящо място от Sunland Village. Този рустикален къмпинг курорт в Южна Австралия разполага с почти километър и половина океански бряг, където свободно може да си почивате без дрехи. Кенгурута, уомбати и птици ему са редовни посетители на курорта, така че гостите могат да общуват с природата във вида, в който тя самата ги е създала.

Caliente Tampa

Land O' Lakes, Флорида

Разбира се, че най-видният нудистки курорт в Америка се намира точно във Флорида. Разкошният Caliente Tampa предлага луксозен басейн, където може да видите най-новите боди арт и пиърсинг тенденции. Комплексът разполага с нормални хотелски стаи, както и с места за нудисти, които необезпокоявано четат вестник под слънчевите лъчи без нито една дреха по себе си. Всяка година в курорта се провежда и годишно надбягване на нудисти (около 5000 участници), наречено Caliente Bare Dare, което със сигурност ще промени представата ви за голотата. И за надбягванията.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види