Снимка: Ben O'Sullivan

Емблематичните adidas Superstar се завръщат, макар че никога не са си тръгвали

На почти 50 години обувката е по-актуална от всякога

Името на този модел несъмнено му отива и носи със себе си всичко, което трябва да знаем за него. Дори и някой да не знае, че тази обувка се казва така или не е чувал за емблематичната й история, почти всеки може да я разпознае.

В цялостния стил на съвременните тенденции - всичко ретро, и с което си спомняме с възхита, се завръща.

Superstar е от най-ярките влияния в света на спортните обувки. Тя е толкова емблематична, че в началото на живота си спортисти и музиканти й дават прякори и я възпяват в песни.

Още с появата си, Superstar привлича вниманието на много спортисти, а само няколко години по-късно 75% от баскетболистите на NBA са обути в Superstar. Един от най-великите баскетболисти на всички времена Карийм Абдул-Джабар спокойно може да бъде наречен нейният най-голям почитател, което го превръща и в един от най-доверените съюзници на бранда. Спортистът толкова обичал обувката, че даже й дал прякор - черупката (shell toe), заради характерната й горна част.

През 1969 година обувката била представена като отговорът на нуждите на професионалните баскетболисти. Superstar е една от първите обувки с изцяло кожена горна част. 

През 80-те пък хип-хоп групата Run-D.M.C. са различни не само с музиката си, но с начина, по който изглеждат на сцената. 1986 година те изпяват песента "My adidas", възпявайки модела. Superstar е част и от собствения им запомнящ се имидж - без връзки, с издаден навън език. Историята споделя, че групата дори вдига обувката във въздуха пред публика от 40 000 души.

И днес Superstar е символ на младостта, енергията и нестандартните хора.

От 9-ти до 30-ти ноември легендарната обувка Superstar е на специална цена от 99.00 лв. А къде да ги откриете, вижте тук

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види