Снимка: James Hibberd

Името на улица, вдъхновено от сериала "Игра на тронове", ще бъде сменено, след оплакване

Строителен предприемач в австралийския щат Виктория трябва да смени името на улица, вдъхновено от популярния телевизионен сериал "Игра на тронове", поради оплакване, предаде ДПА.
Ръководителят на проекта Гари Смит трябва да смени името на "Ланъстър роуд" с "Пресинкт роуд" в жилищен комплекс, разположен на около 80 километра югозападно от Мелбърн. Оплакването е свързано с брата и сестрата Ланистър от телевизионната сага, които извършват кръвосмешение.
"Жителите протестираха срещу факта, че в името има препратка към кръвосмешение", каза Гари Смит.
Управата на град Джийлонг реши да преименува улицата, защото по правило наименованието й не трябва да причинява обида на широката общественост, както и да не противоречи на утвърдените ценности на общността.
Гари Смит каза, че е променил една буква в името "Ланистър", за да не е толкова очевидно на кого е кръстена улицата. Това обаче не помогнало. 
Преименуването ще окаже влияние върху адресите на 13 имота. Повечето от другите имена на улици в строящия се жилищен комплекс са вдъхновени от "Игра на тронове" и ще бъдат запазени. Сред тях са улиците "Станис", "Грейджой", "Бейлиш драйв", "Тайуин" и "Уинтърфел".

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види