Крисчън Бейл

Вариации на публичния мелтдаун

Мелтдаунът е публично избухване, което те показва в най-лошата ти светлина. Може да е предизвикан от стрес, от злоупотреби или заради откровена простащина. Може да те снимат, може и да не знаеш, но за теб това няма значение, защото камъкът вече е бутнат по нанадолнището и няма спиране. И Аксел Роуз го няма в тази класация, защото иначе нямаше да има никой друг в нея…

Крисчън Бейл

През 2009 г. такава съдба застигна Крисчън Бейл на снимачната площадка на филма "Terminator: Salvation". Актьорът втрещи колегите си от продукцията, когато избухна в продължителна серия от псувни срещу член на екипа. Фитилът на Бейл е запален от това, че Шейн Хърлбът се е движил зад камерите по време на снимки и го е разконцентрирал. Последвалото поведение на Бейл е нещо средно между кисела холивудска звезда и квартална батка.

Такъв тип мелтдаун е на закрити врати, както много други, за които никога не се разбира. Само че в конкретния случай екипът на филма терминира звездата, като публикува клипче от грозната сцена в интернет, а Бейл побърза публично да се извини.

Шая Лабъф

Актьор от касови холивудски филми, чиито публични изяви от доста време насам изглеждат като дело на човек, който има нужда от помощ. Вместо да векува в някоя кинопоредица като Харисън Форд, Лабъф съсипа кариерата си с дълга и запомняща се поредица от личностно разпадане пред очите на хората. Може да се каже, че той е случай на мелтдаун рецедивист.

Актьорът от дете е известен на полицията за кражби, по-късно бил е арестуван за опит да наръга съседа си, заради скандали в заведения, както и пиянство, обида на полицай и протвиообществено поведение. Докато го арестуват за последното, той нарича едното ченге "кучка", а после обяснява на чернокожият му колега, че ще отиде в ада, заради цвета на кожата си. Междувременно, на снимачната площадка на "Fury", той нокаутира Брад Пит, а на премиерата на "Nymphomaniac" през 2014 г. излиза на червения килим с хартиена торба на главата. На нея пише "Вече не съм известен".

В последно време Шая се изявява като политически активист срещу управлението на Доналд Тръмп, но въпросът е, че, когато такива каузи са подхванати от подобни персонажи, те само дават предимство на самия Тръмп.

Били Джо Армстронг

Били Джо Армстронг и Green Day са тук от 1988 г. и никой не може да им се подиграва! По време на концерта на групата в Лас Вегас през 2012 г. фронтменът буквално откача от ярост, когато на електронното табло в залата е изписано, че остава 1 минута до края на шоуто.

Вокалистът избухва в гневна тирада от псувни срещу организаторите, чупи китарата си в пода и си тръгва демонстративно от сцената. Два дни по-късно Били Джо завърши в рехабилитационна клиника.

Този е един от най-скорошните случай на мелтдаун на сцената, затова няма да дадем повече примери подобни, освен един. Изпълнението в стил "Били Джоел в Москва 87" просто не може да бъде пропуснато.

Джоел е един от първите американски музиканти, които свирят в Съветския съюз, но е на турне вече от 11 месеца и е финансирал руската част от концертите със собствени 2 милиона долара, които се надява да покрие с приходи от документален филм. Когато осветителите от собствения му екип осветяват публиката, музикантът изригва.

Чарли Шийн

 

Чарли Шийн по принцип не е човек на мелтдауните, защото той дълго време беше над тези неща, а сега е просто скандален тип в оставка. В този случай, все пак ще дадем пример за серии малки публични сривания, които не биха направили впечатление на фона на цялостното изпълнение на Чарли Шийн зад камера.

Диагностицираният със СПИН актьор има дълго досие в полицията, което включва сърдечен удар от наркотици, потрошаване на стая и побои над бившите му съпруги. Когато става дума за човек, който дълго време е свързван основно с наркотици и секс, е трудно да се разграничи едно негово неадекватно представяне от друго, защото те по-скоро следват някакъв свой собствен откачен ход. По телевизията той е твърдял, че е "магьосник", че има "тигрова кръв" и че "побеждава", но само той знае в какво. За да е сигурен, че никой не е пропуснал шоуто му, той публикува клипчета в YouTube, на които пуши цигари през носа си и псува бившите си работодатели от сериала "Двама мъже и половина".

В друго интервю Шийн твърди, че е уморен да се преструва, че не е рок звезда от Марс и може би точно това е, което той знае, а ние - не. Нищо друго не би обяснило научно как Чарли Шийн е все още жив.

Бритни Спиърс

Тийн звезда от американския юг, Бритни Спиърс порасна с проблемите на американците от дълбокия юг. Депресии, драми, хапчета, бивши съпрузи в комбинация с тревогите на поп звезда сринаха психиката на певицата. През 2007 г. тя влиза през нощта в един фризьорски салон в Калифорния и казва на фризьора да остриже главата й до голо. Когато фризьорът отказва и дава бръснарски ножчета, тя сама се заема сама с това, докато отвън камерите заснемат всичко. По това време Спиърс е в реахбилитационен период, а когато един от папраците я пита защо прави това, тя отвръща: "Заради вас".

Том Круз

Том Круз бяга от публичните проблеми като дявол от тамян, за да не бъде опетнен имиджа му на добро момче. Един друг Том обаче се появи в шоуто на Опра Уинфри през 2005 г. - прекалено активен, за да е напушен и прекалено неадекватен, за да е само на сциентология. Поведенето на актьора изглежда като изпълнение в някой филм, а скачането му по диванчето на Опра остана за поколенията като един от класическите телевизионни случаи на мелтдаун.

Обяснението на Том. Том е влюбен в тогавашната си съпруга Кейти Холмс. През 2012 г. тя се разведе с него, защото я бе страх, че Църквата на сциентологията ще повлияе негативно на детето им.

Мел Гибсън

Добре, не може да се очаква от човек, който е режисирал филм като "Страстите Христови" да не попадне в тази класация, нали?

Може би именно този филм има нещо общо със случая през 2006 г., когато актьорът е спрян от полицията в Лос Анджелис, докато шофира с превишена скорост, но пък с отворена бутилка алкохол в ръка. Според полицейския доклад, Гибсън първо се уплашил, че жена му ще го напусне, а когато не му позволили да кара сам до вкъщи, избухнал в ужасна тирада срещу полицаите. В някакъв момент на бръщолевенията, Мел вече псува евреите и пита полицая дали е евреин. Да, той е евреин. 

По-късно, като истински бутнат камък, австралиецът сам се засили по нанадолнището. През 2010 г. бившата му приятелка Оксана Григориева пубилкува в медиите запис, на който Лудия Макс я обижда и я заплашва, че "ще бъде изнасилена от банда негри". След делото за домашен тормоз и издадената ограничителна заповед, кариерата на Мел Гибсън беше разпъната на кръст и оставена на него. А това е типичен случай на мелтадун, за който разбираш твърде късно и от медиите.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види