Снимка: HBO

Трета жена обвинява Роман Полански в сексуално посегателство

Жената твърди, че посегателството е извършено над нея, когато е била непълнолетна

Трета жена обвини режисьора Роман Полански в сексуално посегателство, извършено над нея, когато тя е била непълнолетна, предадоха световните агенции.

Жената съобщи това на пресконференция в Лос Анджелис вчера вечерта. Агенциите я представят само като Робин. Тя каза, че прочутият френско-полски режисьор е издевателствал сексуално над нея, когато тя е била едва на 16 години. Това е станало през 1973 г.

„На другия ден разказах само на приятелка какво ми направи Полански“, сподели жертвата. „Но причината поради, която запазих случилото се в тайна, бе, че не исках баща ми да направи нещо, заради което после да се озове в затвора до края на живота си“, каза жената.

Тя сподели, че е решила да разкрие какво й се е случило, след като Саманта Геймър, жертвата в центъра на прочутата афера за изнасилване на непълнолетна от Полански преди четири десетилетия, призова властите да приключат със случая. През 2010 г. британската актриса Шарлот Луис също обвини Полански в принудителни сексуални отношения, когато тя била на 16 години.

Полански навършва 84 години в петък. Той е обвиняван, че е дрогирал Саманта Геймър, когато тя била на 13 години и после я изнасилил в дома на Джак Никълсън в Лос Анджелис през 1977 г. По това време Никълсън бил на пътуване. Полански признава, че е имал незаконни сексуални отношения с непълнолетна и в замяна на тези признания съдията по делото прие да не го обвинява в изнасилване, при което е използван наркотик. След 48 дни в ареста Полански бе освободен, за да приключи снимките на филм. Той получава гаранции от съдията по делото, че седемте седмици в ареста ще бъдат единственото му наказание за извършеното деяние. Година по-късно обаче Полански решил, че съдията ще се отметне от това решение и избягал от САЩ във Франция. Оттогава той отказва да се върне в САЩ без гаранции че няма да бъде пратен в затвора.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види