Снимка: Официална Facebook страница

Американка със синдром на Даун - първият човек с увреждане в щатски конкурс за красота

Жена със синдрома на Даун е първият човек с увреждане, който се състезава в конкурс на "Мис САЩ". Микай Холмгрен взе участие в Мис Минесота този уикенд.

"Аз съм много добра в това, защото е моята страст", каза тя на новинарския канал на KSTP след събитието в град Бърнсвил.

Организаторите заявиха, че г-жа Холмгрен е първият човек със синдрома на Даун, който се състезава в щатски конкурс, като е приета за участничка по-рано тази година.

Снимка: Официална Facebook страница

"Всеки, който е прекарал дори пет минути с нея, знае, че тя е правилният човек, който да представлява общността от хора, които трябва да видят себе си и в тази светлина", каза изпълнителният директор на конкурса Дениз Уолъс.

В крайна сметка състезателката Кали Райт бе коронована с мис Минесота, но г-жа Холмгрен не се прибра с празни ръце. Тя получи наградата "Spirit of Miss USA" и наградата на директора.

Този конкурс стана известен миналата година, когато Халима Адем стана първата жена, която се състезаваше за титлата на Мис Минесота, докато носеше хиджаб и буркини.

по independent.co.uk

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види