Снимка: JOE RAEDLE/GETTY IMAGES

Тръмп отказал на TIME да бъде личност на годината, TIME не са го и питали.

Вчера президентът на САЩ Доналд Тръмп туйтна, че е отклонил оферта на американското списание TIME да го обяви за втора поредна година за личност годината.

"Списание TIME се свърза с мен, за да каже, че ВЕРОЯТНО ще бъда посочен за мъж (личност) на годината, като миналата година, но трябваше да дам съгласието си за интервю и фотосесия", написа в Twitter Тръмп. "Казах, че вероятно това не е достатъчно и отказах. Мерси все пак!", допълва той.

Само часове по-късно TIME опроверга твърденията на Тръмп, като написа, че президентът явно изобщо не е наясно как списанието избира личност на годината и че списанието не коментира избора си до публикуването, което е 6 декември.

Списанието всяка година определя личност на годината. Това е личност, която е белязала най-силно отминалата година, било то за добро или за лошо. През 2015 г., 2014 г. и 2012 г. Тръмп се оплака в Twitter, че никога не е бил избиран за личност на годината от списанието. Тръмп бе личност на 2016 година и тогава бе представен като "Президент на разделените американски щати".

TIME / Личност на годината, 2016 г.

Миналия юни в редица голф клубове на милиардера се появи фалшива корица на изданието със снимка на Тръмп на нея.

TIME обявява личност на годината от 1927 година. Победителят се избира от редакцията на изданието, като се взима предвид и гласуване на читателите.

Също така, не е необходимо избраният да участва в фотосесия или интервю. През 2015 година списанието избра германския канцлер Ангела Меркел, която нито беше интервюирана, нито пък фотографирана за корицата, а представена с картина.

TIME / Личност на годината, 2015 г.

Тръмп се е появявал в списанието 14 пъти, повечето от които, след кандидатурата си за президент.

 

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види