Снимка: Guliver/Getty Images

Дизайнерката Вивиан Уестууд се къпе само веднъж седмично

В рамките на Парижката седмица на модата известната дизайнерка Вивиан Уестуд, популяризирала стиловете пънк и ню уейв, разкри тайната на вечната си младост, уверявайки, че човек не трябва прекалено често да се къпе.

Отговаряйки на журналистическия въпрос "Какво прави, за да изглежда толкова млада?", 76-годишната Уестууд заяви след представянето на колекцията на съпруга си и творчески директор на нейния бранд Андреас Кронталер: "Не се мийте прекалено често". Преди време Уестууд призна, че обикновено вкъщи няма навика да си взима душ и че сутрин просто мие части от тялото си набързо. Освен това тя използва повторно мръсната вода, с която съпругът й си взима вана.

"Тя се къпе веднъж седмично - затова е толкова лъчезарна", допълни роденият в Австрия дизайнер, който е с 25 години по-млад от нея. "Аз самият го правя веднъж месечно", се пошегува Кронталер, когото Уестууд представя като най-великия дизайнер в света.

В новата колекция той е останал верен на характерната за бранда екстравагантност. В дефилето участваха манекенки и манекени, облекли нещо като спални чували. Кронталер поясни, че бил във ваканция във ферма в Тирол и че кръстил проектирани от него рокли на намиращите се там крави. Един от тоалетите е кръстен Вивиан, на името на телето, за чието раждане помогнала съпругата му.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види