Илюстрация: DCResisterBee

Доналд Тръмп и Ким Чен-ун - големите майстори на политическата пародия

Тръмп съобщава в свой туит, че е разговарял с южнокорейския президент Мун Дже-ин.

Това е ок, осведомява ни, че все пак нещо работи.

"Питах го как е Човекът-ракета", пише той иронично за Ким Чен-ун и балистичната програма на Северна Корея.

Това не ок, но веднага се превръща в гореща тема в Туитър с десетки пародийни рисунки на севернокорейския лидер, който пък нарича американския президент "умопобъркан" и най-официално го предупреждава, че ще плати скъпо за заплахите, които отправя срещу Северна Корея.

Това не е дописка от риалити шоу, това предават световните агенции.

Накратко, според Ким, Тръмп е негоден да изпълнява прерогативите на върховен главнокомандващ на САЩ, определя американския президент като мошеник и гангстер, който обича да си играе с огъня.

"Ще накарам мъжа начело на върховното командване на САЩ да си плати скъпо за речта, в която призова за пълно разрушение на Корейската народно-демократична република", изявлението на севернокорейския лидер е направено в отговор на речта на Тръмп пред Общото събрание на ООН във вторник. В нея Тръмп нарича Ким Чен-ун "Човек ракета, потеглил на самоубийствена мисия" и казва, че ако САЩ бъдат принудени да защитават себе си или своите съюзници, то те няма да имат друг избор, освен да разрушат напълно Северна Корея.

Междувременно севернокорейският външен министър И Йон-хо обявява, че страната му може да извърши най-мощното изпитание на водородна бомба в Тихия океан като отговор на заплахите на Тръмп.

И докато опасността от ядрена война става все по-реална, вижте някои от най-сполучливите пародийни рисунки.

 

За съжаление, който и да се смее последен от тези двамата, на всички нас ще ни се плаче.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види