Снимка: Guliver/Getty Images

Последната премиера на Game of Thrones

Звездите и създателите на сериала Game of Thrones преминаха за последен път по червения килим заедно за премиерата на осмия сезон в Ню Йорк.

Десетки актьори, много от които бяха неизвестни преди да започне фентъзи сериалът през 2011 г., пристигнаха в Ню Йорк за премиерата на последния му сезон, чието излъчване ще започне по HBO на 14 април.

Софи Търнър, която беше само на 14 години, когато прие ролята на Санса Старк, каза, че ще й липсват снимките на открито в студената Северна Ирландия.

"Някои от най-хубавите ми спомени са как всички сме се сгушили в дебели палта, опитвайки се да се стоплим - сподели тя. - Приятелството, като изградихме, просто защото ни беше толкова студено и бяхме толкова мокри . . . Това бяха най-вълнуващите преживявания, защото ни сплотиха като екип".

За спомен Софи Търнър е запазила един от корсетите на героинята си. Пилоу Асбек (Юлон Грейджой) и Конлет Хил (Варис) казаха, че са запазили пръстени, а Ричард Дормър - превръзката за око на Берик Дондарион.

През годините Game of Thrones спечели много награди "Еми" и е най-големият хит в историята на телевизия HBO с около 30 милиона зрители само в САЩ, както и "армия" от фенове по цял свят. 

Макар и много от любимите герои в сериала да умират, превъплътилите се в тези роли актьори, като Джейсън Момоа (Хал Дрого), Натали Дормър (Марджъри Тайрел) и Шон Бийн (Нед Старк) преминаха по червения килим в Ню Йорк.

"Това е последната миля, последният червен килим, последната премиера - каза Кристофър Хивю, който играе Тормунд. - Мисля, че всичко има край и това е чудесен начин това приключение да свърши".

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види