Снимка: Официална Facebook страница

Нов албум на Майкъл Джексън излиза преди Хелоуин

Официалният Twitter акаунт на Майкъл Джексън публикува 15-секундно тийзър видео с черни котки, пълнолуние и други типични за Хелоуин картини, за да провокира интерес към новия албум на Краля на попа, който се очаква да излезе тази есен.

Новият албум на Майкъл Джексън ще се появи на пазара на 29 септември. Той носи заглавието "Scream", точно както се казва и дуетното парче между Майкъл Джексън и сестра му Джанет от 1995 г. Видеото към песента е включено в Гинес рекордите като най-скъпото заснето видео към песен, което е обявено като проект за 7 милиона долара.

 

Албумът "SCREAM" включва 13 песни и ще излезе няколко седмици след като триизмерна версия на видеоклипа "Thriller" на Майкъл Джексън бе показана на кинофестивала във Венеция.

Наследниците на починалия Майкъл Джексън са работили с две звукозаписни компании, за да бъде издадена тази колекция от хитове, към които е добавен специален музикален микс, озаглавен "Blood on the Dance Floor X Dangerous" от електронното дуо "The White Panda". Новата песен е смесица от парчетата "Blood on the Dance Floor" от 1997 г., "Dangerous" (1993), "This Place Hotel" (1980) на "Джексънс", "Leave Me Alone" (1989) и "Is It Scary" (1993). Парчето получи своята премиера в Shazam, където най-запалените фенове на Джако можеха да го чуят за няколко часа в сряда. 

Сред останалите песни в диска са "Thriller" и "Dirty Diana", както и "Somebody's Watching Me", "Unbreakable" с участието на Ноториъс Би Ай Джи, "Threatened", "Ghosts" и разбира се, "Scream" с участието на сестрата на Джако - Джанет Джексън. Тази песен е от албума "HIStory", излязъл през 1995 г. В новия албум ще са също хитът "Torture" на "Джексънс" и титулната песен от първия посмъртен албум на Майкъл Джексън "Xscape", който бе издаден през 2014 г.

Излизането на албума ще бъде чествано със събития в Париж, Лондон, Сидни, Лос Анджелис, Токио и Берлин. Събитията ще включват прожекции от рядко показвания 40-минутен филм "Michael Jackson's Ghosts". Албумът ще бъде издаден от звукозаписните компании "Епик рекърдс" и "Легаси рекърдс". Не е случайно съвпадение, че албумът ще бъде пуснат през есента, точно с наближаването на Хелоуин. "Изборът на парчетата в албума отразява отношението на Краля на попа към тази част от годината и неговите симпатии към цялата тази тъмнина, костюми, транформации и изненади", се казва в официалната пресинформация. Албумът ще бъде издаден на светещ в тъмното диск, който ще бъде на пазара на 27 октомври. 


За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види