Снимка: Официална Facebook страница

Гола блогърка "благодари" на Instagram

The Nude Blogger доказва гледната си точка за цензурата в социалните мрежи

Instagram блогърка, чийто акаунт бе спрян и впоследствие пуснат отново отправи послание към "социалните медии“ и техните правила относно голотата.

Instagram деактивира акаунта на блогърката Джеса О‘Брайън, която създава профила Голата блогърка (The Nude Blogger). След като Instagram отново активира профила й, О‘Брайън публикува визуално съобщение към хората, които са я докладвали за нарушаване на правилата на Instagram.

В началото на август О‘Брайън създава нов акаунт, в който обяснява защо всъщност публикува голи снимки.

"Публикувам тези снимки, не поради лекомислие, нито за да бъда известна или сексуализирана, а с надеждата да нормализирам голотата и да повдигна въпроса колко е важно човек да има позитивна нагласа към тялото си.", написа блогърката.

Според правилата на социалната мрежа голотата не се допуска. Снимките и видеоклиповете, в които се съдържат "сексуални контакти, гениталии и голи задни части в близък план" не са разрешени от Instagram съгласно рестрикциите, както и "някои снимки, показващи женски зърна", което е доста неясно определение според блогърката.

Един бърз поглед върху вече активирания акаунт на The Nude Blogger показва, че тя наистина публикува голи снимки, но те всъщност спазват правилата на Instagram. По-голямата част от нейните публикации включват нейниголи снимки в гръб и от разстояние.

След възстановяването на оригиналния профил О‘Брайън благодари на тези, които са я подкрепяли в опитите й да активира профила си отново и критикува "неясните" правила на Instagram.

"След деактивирането на профилa започнах неуморна битка срещу социалните медии гиганти, за да повдигна темата колко е важно човек да възприема тялото си и да изложа противоречивия характер на неясните правила на Instagram, които само изострят ужасяващите двойни стандарти. (…) Деактивирането на профила ми всъщност се оказа много полезно за моето послание, човек да обича тялото си." О‘Брайън добави още, че повторното активиране на нейния профил е било "победа за обичта към себе си и победа над Instagram"

Тя отправи съобщение към Instagram икъм тези, които са докладвали профила й.

"Току-що помогнахте за това светът да види, че позитивната нагласа към тялото и актовата фотография са чудесни. (…) Така че благодаря ти, Instagram…добре се получи. И както винаги казвам, НЕКА ЗАПОЧНЕМ РЕВОЛЮЦИЯ!", пише О‘Брайън.

 

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види