Снимка: Marley Kate Rizzuti

Кого да следваме в Instagram? Психоделични торти, тениски за всичко и малко комикси.

Психоделични десерти с нарисувана аура на клиента

Кулинарът Стивън Макартни от Лос Анджелис приготвя торти за вегани и суровояди, като използва ягоди, водорасли и подправки. За да украси персонализирания десерт, той разглежда снимката на клиента и рисува неговата "аура". По негови думи, той се усамотява в стаята за медитации и се настройва за "получаване на информация от космоса", а после само изобразява полученото.  За наличието на аура и нейното разчитане, не е задължително да се доверяваме на Стивън – интересно е просто да разглеждаме психоделичните орнаменти на тортите, които качва в Instagram профила си.

Бранд за базови тениски с потресаващ Instagram

Frances de Lourdes е монобранд за базови тениски, който дизайнерката Александра Ечевери стартира през 2017-та. Всичките изделия се произвеждат в Ню Йорк, но се шият от италиански материали – кашмир и коприна. В основата на концепцията на Frances de Lourdes е, че това е вещ, която еднакво подхожда както за партита, така и за работа, че дори и за сън. Визуалното представяне също е важно за марката. В нейния Instagram профил могат да се видят снимки на обикновени момичета с тениските, така и произведения на изкуството, които харесват на основателката.

 

Повече комикси от Том Голд

Том Голд е илюстратор и автор на комикси от Шотландия. Вече е издал четири книги с комикси, а негови работи периодично се публикуват в The Guardian, New York Times и New Scientist (затова има толкова много илюстрации за наука и учени). Голд много се шегува с това, което му е познато (работи като автор и редактор), но не само – има комикси за Тръмп, политика и други. Най-лесно е да следвате Голд в Instagram – тук той прилежно качва всеки нов комикс, обложка на книга и информация за това в кои страни излизат негови сборници.

 

 

A post shared by Tom Gauld (@tomgauld) on

 

A post shared by Tom Gauld (@tomgauld) on

 

A post shared by Tom Gauld (@tomgauld) on

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види