Снимка: How far from home

Кого да следваме в Instagram? Спални, пътешествия и сватби

Продължаваме да ви разказваме за достойни акаунти, които да следваме в Instagram.

Най-красивите спални в света на @alwayssssleep

В съвременния свят хубавият сън е надценен. Затова не е изненадващо, че след снимките на храна, в Instagram има нов тренд – снимки на спални. Още преди няколко години, маркетологът Теър Джойс създава блога SSSLEEP, който е посветен на необичайно привлекателни места за спане. Освен лични снимки на хотелски стаи и спални на познати, тя публикува и снимки на красиви места, които е намерила в интернет. Стилът на автора се усеща във всяка картинка – мининимализъм, огромни прозорци и много растения. Рядко, но все пак, се появяват необичайни варианти на "марокански“ спални. Така или иначе акаунтът ще се хареса на хора, които не са равнодушни към интериорния дизайн или на такива, които обмислят да преобразят скоро дома си.

 

A post shared by sssleep. (@alwayssssleep) on

 

A post shared by sssleep. (@alwayssssleep) on

 

A post shared by sssleep. (@alwayssssleep) on

 

A post shared by sssleep. (@alwayssssleep) on

 

A post shared by sssleep. (@alwayssssleep) on

Двойката от ЮАР, която зарязва всичко и пътува по света

Instagram е безкраен източник за вдъхновение и ни дава възможност да следваме хора по цял свят. Такава е и двойката Шанел картел и Стиво Дьорнбергер от ЮАР, които са създатели на акаунта @howfarfromhome.

Преди 3 години те зарязват стабилната си работа в сферата на рекламата и заминават, за да разберат колко далеч могат да стигнат от родния си Йоханесбург. Двойката споделя снимки с табелки колко километра от дома ги делят. От началото на пътуването си досега те са били в Германия, Италия, Австралия, Занзибар и къде ли още не. Историите около пътешествията си споделят и в личния си сайт. Шанел и Стиво са достатъчно честни със своите последователи и не се опитват да направят историята си по-романтична. Признават, че за да имаш възможност да пътуваш по света, трябва да вършиш доста тежка и мръсна работа. "За цялото време досега сме изчистили около 135 тоалетни, пренесли сме около 250 килограма оборска тор и сме сменили сме 57 легла. А вече не си спомням колко винени чаши трябваше да полираме…“, разказва Шанел в едно свое интервю. Работа си намират през Workaway, където се предоставя храна и нощувка за пътешествениците, които са готови да изпълняват непрестижна работа. За да разгледат света, двойката жертва съня си, комфорта и яденето на каквото им падне, но те смятат, че си струва – придобиваш безценен опит, излизаш от зоната си на комфорт и гледаш на света по нов начин.

Необичайните сватби на @apracticalwedding

В Instagram има стотици, даже хиляди, акаунти, които са посветени на сватбите. Но всички те показват еднотипни тържества – разкошни сватби на хетеросексуални двойки, с булки в прекрасни рокли и банкети за сто човека. Авторите на сайта A Practical Wedding поддържат феминисткия и по-освободения подход към церемониите – те смятат, че не е задължително да се следват традициите, а е важно вие самите да харесвате това, което ще се случи. "Това, което публикуваме са реални истории за това какво са научили двойките в процеса на подготовка; съвети, които показват, че първоначалните планове се променят и това е нормално.“

В акаунта на @apracticalwedding можете да видите снимки на най-различни двойки, хетеросексуални, еднополови, от различни раси, възраст и религия, а също така и снимки на необикновени детайли около церемонията. Това, в което вярват е, че всичко си зависи само от самите вас.

 

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види