Ванила Айс

Снимка: Getty Images

Бяха известни, а сега имат нормална работа

Рядко се случва някой, който е стигнал до светлините на прожекторите, да иска да започне нормална работа от 9 до 5 с всичките й кусури. Тези случаи наистина са малко, а причините за тях наистина са разнообразни.  При всички положения историите на тези хора са пример, че промяната доста често води към добро за индивида, бил той известен или не.

Ето неколцина, чиито лица със сигурност сте виждали някога, но в момента се подвизават в други области.

Джийн Хекман

Снимка: Getty Images

Един от най-талантливите холивудски актьори направи забележителна петдесетгодишна кариера в киното. Той привлича вниманието още през 1967 г. с поддържаща роля в "Bonnie and Clyde", за която получава номинация за Оскар. Актьорските умения и завидното присъствие пред камера помагат на Хекман да остави следа с филми като "The French Connection", "Mississippi Burning", "Unforgiven", "The Royal Tenenbaums" и други. Джийн Хекман има три награди Златен глобус и пет номинации за Оскар.

Именно заради това феновете са изненадани през 2004 г., когато в интервю в шоуто на Лари Кинг Хекман съобщава, че се отказва от киното.

Новата страст на Джийн Хекман е литературата и той започва да твори в съавторство с археолога Даниъл Лениан. Двамата издават три книги – "Wake of the Perdido Star" (1999), "Justice for None" (2004), и "Escape from Andersonville" (2008). След това Хекман започва самостоятелна кариера и първата му творба  е уестърнът  "Payback at Morning Peak”, издаден през 2011 г. последван от полицейския трилър "Pursuit", издаден през 2013 г.

Ванила Айс

Снимка: Getty Images

Дъ Ванила е един от онези образи, на които им е достатъчно да се появят 1-2 пъти в публичното пространство, за да не могат да бъдат никога заличени от него дори когато вече не са там.

Хитът "Ice Ice Baby" по някаква причина  е едно от най-известните парчета от 90-те, а името на Ванила става нарицателно за нелеп бял рапър. Всеки, който някога е искал да обиди Еминем, го е сравнявал с Ванила.

За щастие, кариерата на Ванила не потръгва, дори след като той се опитва да я реанимира в новия век. По-голям успех има с реалити предаването "The Vanilla Ice Project", което е фокусирано върху това как той и екипът му ремонтират запуснати къщи и после ги продават. Той има и издадена книга по въпроса.

Като цяло нещата за Ванила изглежда, че се пооправят в последните години, защото той отваря компания за дрехи, както и продуцентска къща, и участва в няколко филма като този:

Фреди Принц Джуниър

 

Снимка: Getty Images

Лицето на Фреди като че ли можеше да се види във всички известни тийнейджърски филми през 90-те. Но това е илюзия - всъщност той е известен най-вече от "I Know What You Did Last Summer" от 1997 г.  и продължението от 1998 г. След това Фреди се опита да продължи в телевизията, като най-добре му се получи в един от сезоните на шпионския трилър "24". Заради това актьорът трябва да помисли за смяна на попрището.

Едва ли някой е очаквал, че именно този актьор ще направи кариера в кеча. Фреди често е на трибуните по време на мачовете от Световната федерация (WWE) и има собствен блог, в който коментира случващото се по ринговете. По-късно той е нает като член на креативния тийм на компанията, която създава шоуто.

Връзката между Фреди и кеча е толкова силна, че той напуска, но после се завръща с малко участие през 2009 г. в един от епизодите на предаването. По-точно в този, пуснете го след 4:30 минута.

През 2010 г. Фреди официално се завръща в WWE като продуцент и режисьор. По-късно актьорът отново смени посоката - стана готвач и издаде книгата "Back To The Kitchen", в която той лично разказва за опита си в кухнята.

Сара Мишел Гелар

Снимка: Getty Images

Подобно на съпруга си Фреди Принц, тя остана в кино хрониките основно с тийнейджърски роли. Сара изгрява още на 4-годишна възраст във филма An Invasion of Privacy (1983). След това тя се снима в огромен брой сериали и реклами, като тв пробивът й е със сапунения сериал "All My Children" през 1993 г.

Разбира се, най-известната роля на Сара Мишел Гелар е в сериала "Buffy the Vampire Slayer" (1997–2003), като продукцията става изключително популярна по време на излъчването си, а героинята й е една от най-разпознаваемите в този период.

Сара Мишел Гелар опитва да пробие в киното с филми като "I Know What You Did Last Summer" (1997), "Scream 2" , "Scooby-Doo" и "The Grudge", но определено не й да получава и тя се завръща в телевизията.

Очевидно актрисата, също като съпруга си, се е запалила по кулинария, защото през 2015 г. тя реши да смени посоката и основа старт-ъп компания за хранителни изделия, която се нарича  Foodstirs.

През 2017 г. Сара издава книгата "Stirring up Fun with Food”, в която разкрива тайни от кухнята.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види