Снимка: Instagram

Самозалепваща лента за 200 долара вместо колан от Раф Симънс

Тенденциите идват и си отиват, но една може и да се задържи изненадващо дълго, особено ако следвате идеите на Раф Симънс и подмените колана с тиксо. Горещият аксесоар за есента – дебютирал през февруари вече е наличен в част от водещите онлайн магазини, на цена от 200 долара. Срещу тази сума, можете да имате ролка тиксо Raf Simons с надпис "RSYP YOUTH PROJECT " или "WALK WITH ME" (Следвай ме) – препратка към популярен цитат от "Twin Peaks".

В емблематичния английски онлайн магазин brownsfashion.com, лансирал кариерите на имена от ранга на Джон Галиано и Аликзандър Макуин, тиксото се анонсира като: "самозалепваща се лента създадена за тези, които искат всеки един детайл от външния им вид да бъде персонализиран и дизайнерски", описанието продължава с: "всяка ролка от издръжливото тиксо, трябва да се използва не само като канцеларски материал, но и като част от колекцията ви аксесоари – носете го като допълнителен детайл към колана, омотано около обувките или като допълнителен "Twin Peaks" слоган към дрехите ви." 

В презентацията на колекцията му за есента на 2017 година, белгийският дизайнер се обясни в любов на Ню Йорк Сити, а тиксото беше използвано да подчертае талията на обемни зимни палта, които – с тиксото или без него – ще бъдат подходящи решения за предстоящите студени месеци.

Самозалепваща се лента не е първият домакински продукт, получил своето преобразяване от страна на висшата мода тази година. Balenciga представиха своята трактовка на иконичната чанта Frakta на IKEA. По идея на криейтив директора на модната къща, сини и жълти кожени чанти със силует идентичен с чантата Frakta на IKEA бяха разходени от модели по подиума. Впоследствие беше разкрито, че претворените чанти ще се продават срещу 2145 долара за брой, рязък скок от 99 центовата версия на IKEA. Това породи всевъзможни нови интерпретации на чантата, преобразявайки я в сандали и шапки. Предвид факта колко по-приложима е самозалепващата лента, въпрос на време е хората да измислят нови предназначения – независимо дали ще използват 200 доларовата версия на Раф Симънс или наличните вкъщи ролки.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види