Снимка: Torres Vedras City Hall

Карнавал в Португалия представя Тръмп, Путин и Ким Чен-ун като акули

Участници в карнавала в португалския град Ториш Ведраш, известен с политическата си сатира, се забавляваха вчера с руския президент Владимир Путин, американския държавен глава Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун, които бяха представени като акули.

Снимка: Torres Vedras City Hall

Въпреки дъжда хиляди хора се включиха днес в парада и забавленията по улиците на града, където всяка година се провежда петдневният карнавал, чиито организатори се надяват да привлекат 350 000 души.

Тази година темата на празненствата е "Приливи и отливи в океаните". 

Жива картина в центъра на града изобразява германската канцлерка Ангела Меркел като морска сирена, а около нея се въртят акули с лицата на Путин и Ким Чен-ум, грабнали вилици и ножове. 

Снимка: Torres Vedras City Hall
 

Доналд Тръмп също е изобразен с тяло на акула, но бързо е заловен от бога на морето, Нептун.

Платформите се придвижват из града. На една от тях също се вижда Тръмп, седнал на тоалетна с вида на планетата Земя. Зад него е застанал Ким Чен-ум, гневно размахващ ракета.

Източник: Reuters
 

"Има голямо разнообразие и оригинални идеи", изтъква Сезар Коща, един от организаторите. "Това е карнавал за политическа и социална сатира", допълни той.

Карнавалите, поставящи началото на Великия пост, се организират в Португалия от векове и в много градове продължават по няколко дни.

по БТА

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види